Biologisch

Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. Duurzaam eten is in. Wij koken daarom onze gerechten met mooie en eerlijke producten. Het welzijn van de dieren is in Nederland namelijk de belangrijkste motivatie om biologisch te gaan eten, zo blijkt uit onlangs verschenen European Health & Nutrition-onderzoek van TNS NIPO. Daarmee is ons land in Europa uniek in z’n soort.

Gezondheidseffecten

Over het algemeen zijn biologische producten net zo gezond als niet-biologische producten. In sommige biologische producten zijn hogere gehaltes gemeten aan vitamine C, mineralen en bioactieve stoffen. Ook zit er soms minder water in en kan de vetzuursamenstelling van melk anders zijn.

Het is echter niet aan te geven hoe groot de verschillen tussen biologische en gangbare producten precies zijn. De variatie tussen biologische producten is groot en dit hangt ook af van seizoen, regio en gebruikte rassen. Verder bepaalt niet een enkel product maar de samenstelling van alles wat gegeten en gedronken wordt hoe gezond je eet.

Terug naar homepage