Basis kookcursus

Kook CursusWie wil er een stapje verder in de keuken thuis? Natuurlijk kun je in meer of mindere mate je avond maaltijd bereiden, maar je wilt gaan begrijpen waarom iets mislukt. Wil je meer weten over de verschillende snijtechnieken? Wil je weten wat grillen, koken of wokken betekent voor de smaak van groente?

Voor deze thuiskoks bieden we een kookcursus aan die is opgedeeld in 5 avonden. We leren je de principes van het koksvak en het zorgt voor een goede basis om voortaan zelf beter te koken. Voor jezelf, je familie of misschien nodig je wel gezellig een groep vrienden uit na het volgen van de cursus!

Per les besteden we ongeveer 2,5 uur voor de basisprincipes van het koken. Je leert de basisprincipes, warenkennis en diverse kooktechnieken. Daarna gaan we gezamenlijk om de tafel en met een aperitief sluiten we de avond af met het diner. Je kunt uitgaan van 3 uur per les.

Programma basis kookcursus

Les 1, Introductie en basistechniek
Welk mes gebruik je waarvoor? De technieken van blancheren, snijden en pliceren.

Les 2, Vlees
Het bakken van vlees. Je maakt je eigen patat en mayonaise.

Les 3, Vis
Je leert hoe je vis moet fileren en snijden. Daarnaast maken we een aantal aardappelbereidingen en ga je een eigen dessert maken.

Les 4, Gevogelte
Deze les beginnen we met het einde, namelijk het dessert. We gaan eigen ijs maken. Terwijl het ijs opstijft in de vriezer maken we het menu voor deze dag.

Les 5, Slotdiner
Deze avond kun je al je opgenade kennis inzetten om het slotdiner te bereiden. Aan het einde van de avond ontvang je een deelname certificaat.

Wanneer?

De kookcursus in opgesplitst in 5 avonden van ongeveer 3 uur, eventuele uitloop is mogelijk.
De lessen zijn in overleg in te plannen.

Kosten

Het cursusgeld voor de 5 avonden bedraagt € 379 inclusief 21% btw. Dat is inclusief de producten waar je mee werkt, onbeperkt (vruchten) water, sap en frisdrank en 2 alcoholische consumpties per les. De recepten krijg je mee naar huis.